23948sdkhjf

Styr på finanserne hos Dansk Supermarked

Dansk Supermarked har på rekord tid måtte etablere en stor finansafdeling til styring af likviditet, cash flow og kontanter i en ny hverdag uden Mærsk-millioner i ryggen.
I januar annoncerede hovedaktionær A.P. Møller-Mærsk at man ønskede at afhænde 49 procent af sine aktier i Dansk Supermarked til Salling-fondene, der således øger sin ejerandel fra 32 til 81 procent. Det har fået Dansk Supermarked til at arbejde hurtigt, skriver Jyllandsposten.

Nye tider
Finansdirektør, britiske Chris Nicholas, der i sommer kom til Dansk Supermarked fra britiske Tesco, har på rekordtid skabt en ny finansafdeling med 50 ansatte. Og det har været nødvendigt for koncernen, der nu skal vænne sig til en ny hverdag med egen styring af likviditet og fokus på cashflow. Og helt uden en stor pengemaskine i ryggen.

- En stærk finansafdeling er nødvendig for at gøre virksomheden i stand til at prioritere og træffe de forretningsmæssigt rigtige beslutninger. Vi må sikre et gennemanalyseret, faktabaseret beslutningsgrundlag, siger Chris Nicholas til Jyllandsposten.

Den nye finansafdeling består af specialister og talenter, som Chris Nicholas egenhændigt har håndplukket fra andre danske virksomheder som Vestas, Grundfos, Lego og Dong.

Leverandørpres
Den nye finansdirektør Chris Nicholas har med rekrutteringen af ny arbejdskraft markeret sig over for finanskollegerne i de store danske koncerner, men også overfor koncernens egne leverandører har han gjort sig bemærket ved at lancere nye og længere betalingsfrister.

Beslutningen har vakt opsigt i nogle dele af leverandørkredsen, men for Chris Nicholas har det været nødvendigt, hvis der skulle skabes sammenhæng mellem alle led, så Dansk Supermarked stadig kan vokse.

Dansk Supermarked opnåede i 2013 et resultat efter skat på 1,8 mia. kr. og en omsætning på 57 mia. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188